#10 Anna Honken Holmqvist avtackas efter 9 år

I sista seriematchen i Elitettan möter Rössö – Eskilstuna United DFF på Rimnersvallen. Innan matchen avtackas Anna Honken Holmqvist för 9 år i Rössö tröjan och 162 matcher med blommor och en tröja med siffrorna 162. Anna som tidigare varit vice lagkapten bär dagen till ära lagkaptensbindeln.
I startelvan finns Tuva Hahne, för första gången denna säsong. Tuva har följt många matcher från bänken, peppat och stöttat laget och gjort kortare inhopp.

På minuten 14.00 blåser domare Amane Kandas igång matchen denna småmulna dag. Gästerna gör avspark och spelet böljar fram och tillbaka. Anna Holmqvist stoppas bryskt och Fiona Eriksson tilldelas ett gult kort (12). Ella Degerstedt fina inlägg går via Nadira Muminovic fram till Julia Jonasson som gör 1–0 (15). Gästerna kvitterar genom Kajsa Collin (22).

Anna Holmkvist spelar fram Nadira Muminovic som ”tacklas” och Rössö får sin första hörna. Den läggs av Anna Holmqvist och nickas över mål av Evelina Persson (25). Gästerna har en målchans men skottet går över (29). Clara Flenhagen täcker skott och gästerna får sin första hörna (30). Bollen går i stolpen och utanför plan. Gästernas andra hörna slås utanför planen (36). Efter fint samspel i hemmalaget får Rössö sin andra hörna (39), dock resultatlös. Gästernas tredje hörna (43) slås även den utanför. Lagen går till halvtidsvila 1–1.

Gästerna gör ett byte i halvlek. Rössö får en kalasstart i andra halvlek då Nadira Muminovic på egen hand gör 2–1 (48). Gästerna kvitterar till 2–2 genom Moa Selling (57). Minuten senare når Ella Degerstedts boll fram till Vendela Stenberg som gör 3–2 (58). Vendela Stenberg spelar fram Malin Skoglund men målvakten tar hand om skottet (59). Gästerna skapar två hörnor (64) och (66). Nadira Muminovic testar målvakten och hon får rädda bollen till Rössös tredje hörna (68).

Båda lagen gör ett byte (69) och Hanna Kauffeldt ersätter Ella Degerstedt. Rössö skapar flera fina målchanser genom Nadira Muminovic och Hanna Kauffeldt (70) och (72). På Anna Holmqvist skott gör gästernas målvakt en fin räddning och lyfter bollen över ribban (79). Men domare och assisterande domare gör en annan bedömning och hörnan uteblir.

Cornelia Svahn ersätter Anna Holmqvist (84). Gästerna kvitterar till 3–3 genom Astrid Larsson (86). På övertid gör gästerna 3–4 genom Lucia Duras (91). Rössö gör en bra match och har fina kombinationer, men det vill sig inte, laget tappar tre poäng på övertid och har haft ledningen 3 gånger. När dessutom Häcken gör 3–2 på övertid slutar Rössö sist i tabellen. Tuva Hahne gör en bra insats och spelar hela matchen. Till bästa spelare i hemmalaget utses Nadira Muminovic.
Rössö har flera unga spelare som bankar på dörren, laget får ladda om och komma igen.

SöNDAG 12 NOVEMBER |14:00 RIMNERSVALLEN